Citat från nätet:

Gruppen Rocket var en skapelse av Claes av Geijerstam om denna grupp skriver jag följande i det artistlexikon som någon gång i framtiden kommer att ges ut som en E-bok:

"Under 1974-75 hade Clabbe även ett glitterrockband som hette Rocket. Rocket turnerade två gånger i USA under 1974-75, och låtrepertoaren var ca 30 % eget material och övrigt material kom från artister som t.ex. Babe Ruth, Queen, Stealers Wheel, Domenic Trojano, Loggins & Messina, Beatles och Jerra la Croix. Medlemmar i Rocket under 1975 var Claes af Geijerstam, Yngve Hammarvald, Leslie Harmat, Björn Inge & Kerstin Wretmark."

I tidningen Ny Musik, nr 1-1974 fanns följande notis om Clabbes och hans nya band:

Claes af Geijerstam håller just nu på att bilda ett nytt band med fem killar och två tjejer. "Inget är klart än, så jag vill inte berätta mer än att vi ska heta Rocket, och spela hård, vild 70-tals rock. Premiär blir det 25 februari på Malmen i Stockholm", säger Clabbe till NyM.

"Vi är inbokade ända till hösten fast vi ännu inte har spelat en ton offentligt."

Så beskriver Clabbe (i Ny Musik, nr 4-feb/mars 1974) den flygande start hans nya band Rocket har fått. "Vi ska spela Sveriges tyngsta hårdrock" sa Clabbe i samma tidning! Rocket släppte enligt uppgift åtminstone en singel våren 1974: Friday on my mind/Count down.

I Ny Musik, nr 5-1974, recenseras denna singel av Lennart "Wezzlan" Westin med följande ord:

"Clabbes senaste nytillskott är en ganska fräck grej. Han har nämligen plankat Bowies tolkning av Easybeats gamla hit. Ganska tråkigt när man väntar sej att få höra något nytt och fräscht från hans nya grupp. Vi får väl hoppas att han använder sej av annat bränsle vid nästa flight?.

I samma tidning (Ny Musik, nr 5-1974) recenserar man (Karin Enoksson) även Rockets uppträdande på Kåren i Stockholm under rubriken Rocket något för parkerna?:

"Det här är show. Ren, rak, rolig underhållande show, gjord av proffs, som vet vad dom pysslar med. Med Clabbe som pilot och Rocket som besättning gav vi oss ut på en spännande rymdresa. Barfotabarnet Eva Nordberg var suverän. Hon skrek, sjöng med hed röst full av själ. En svensk Janis. Det är lätt att förstå att Eva inte trivdes i Yngve Forsells Orkester. Det är ju rock den flickan ska sjunga. Showen har skrivits av Clabbe. Än så länge innehåller den bara gamla låtar, som Highway Star, Friday on my Mind, Day Tripper. Men så småningom ska man börja med nytt eget material. Rocket lovades vara "hårdast i Norden" och om det stämmer låter jag vara osagt, men nog var det ös. Musikaliskt ös, inte bara en enorm ljudmassa. Jeff Eisberner verkade njuta riktigt när han lekte fram metalliska rymdljud ur moogen. Rocket blir ett säkert kort i parkerna i sommar."